Nieuws

Vandaag begint Stoptober. U kunt nog meedoen!

By 1 oktober 2018 No Comments

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 Dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf! Eén van de beste beslissingen die u kunt nemen. En dit is het moment!

Het succes van Stoptober

Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt, waar u ook bent en wanneer u maar wilt. Via de Stoptober-app leest u wat stoppen met roken betekent voor uw gezondheid, ontvangt u tips en leest u wat u zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijft u op de hoogte en staat u in contact met anderen die hetzelfde doormaken als u en kunt u ervaringen uitwisselen. Ook de filmpjes van onze vloggers zorgen voor een afleiding.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. U staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen natuurlijk goed te overzien. En wist u dat u na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober. Doe ook mee!

Hoe gaat het in zijn werk?

Via de app ontvang je elke dag positieve berichten die u aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijgt u tips wat u kunt doen op eventueel moeilijke momenten.

Via social media als Facebook, Twitter en Instagram houdt u contact met medestoppers. Die bieden afleiding op de momenten dat u dat nodig hebt. U kunt reageren en ervaringen delen. Kortom: via social media ervaart u echt wat ‘samen stoppen’ betekent.

Hoe het ‘stoppen met roken’-avontuur bij anderen uitpakt, volg onze Facebook pagina en kijk van 30 september t/m 4 oktober naar het Stoptoberhuis op Stoptober.TV. 50 Rokers laten zich de eerste 5 dagen van Stoptober vrijwillig opsluiten. U kunt vanaf 30 september volgen hoe het hen vergaat middels onze dagelijkse livestreams en overzicht videos op Stoptober.TV.

Meedoen aan Stoptober is dus meer dan 28 dagen stoppen met roken. Het betekent: steunen en gesteund worden. Wie weet inspireert u andere rokers om mee te doen en vol te houden…!

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als u het 28 dagen volhoudt dan wanneer u die 28 dagen niet haalt.

Veruit de meeste deelnemers (92%) hebben Stoptober 2016 positief beoordeeld, blijkt uit onze enquête. De app, steun via Facebook en andere social media en de berichten per e-mail hebben daarbij enorm geholpen, geven de stoppers aan. Ongeveer tweederde van alle deelnemers heeft het 28 dagen volgehouden. En elke dag niet roken telt!

Wilt u nog meedoen? Schrijf u hier snel in!

Gezonde Longen Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste Gezonde Longen nieuws.

Google Analytics cookies uitschakelen.